Toerist in eigen huis

Posted on jul 27, 2019 in Geen categorie | No Comments

Met een beetje fantasie kun je toerist zijn in je eigen huis. Laat thuis je sporen na van landen die je ooit bezocht hebt en herbeleef steeds opnieuw de typische sferen en mooie herinneringen van je vakanties.

Folklore

Een vleugje folklore of couleur locale misstaat niet in het interieur. Vanuit tradities en gebruiken komen prachtige dingen voort waarmee je je kunt identificeren. Niet alleen van eigen bodem, maar ook uit verre oorden. Ze vormen vaak een inspiratiebron voor designers die een vertaalslag maken naar nieuwe ontwerpen. En je brengt er kleur mee in huis.

Foto: Ikea

 

Foto: Salon Susanne Bisovsky, Michael Alschner

 

Foto: Tatler Homes, Greg Cox

Marokko over de vloer

De Beni Ourain handgeknoopte vloerkleden uit Marokko zijn ook een goed voorbeeld van oude ambachten en tradities. Ze zijn herkenbaar aan hun geometrische patronen, vaak in zwart op een crème achtergrond. Ieder kleed is uniek en van de fijnste wol. Ze passen zowel in moderne als klassieke interieurs.

Foto: MarocTribal

Foto: Riad Lifestyle

Oosterse sferen

De perfecte loungeplek vind je in de Riads van Marrakech. In deze stadspaleizen is het heerlijk ontspannen op het dakterras of in de binnentuin. Op daybeds met kleurrijke kussens genieten van verse muntthee met homemade zoetigheden. Wat wil je nog meer? Die oosterse sfeer kun je zeker ook dichter bij huis realiseren. Een comfortabele tuinbank is natuurlijk wel de basis. Met verschillende formaten kelim kussens tuig je de bank vrolijk op. Wat poefjes en een bijzettafel met zilverkleurig dienblad erbij en je loungeplek is compleet. Met accessoires zoals grote lantaarns, een tuinkleed en planten in potten style je je terras af tot een oase van rust.

Foto: Pinterest

 

Foto: Parvani

 

Foto: Pinterest

Rijk aan souvenirs

Het is altijd leuk om souvenirs mee te nemen van je reizen. Decoreer je huis met deze items en je hebt er dagelijks plezier van. Waan je weer in Zwitserland met een gave koekoeksklok aan de wand.

Foto: Pinterest

Of toch liever een kleurrijke Alpenweide met uitzicht op de schitterende bergtoppen op je eigen muur? Met dit Alpenbloemen-behang heb ook jij het Zwitserlevengevoel binnen handbereik.

Foto: Naturalis Unlimited

Museumschatten in huis

Bezoek aan musea hoort ook echt bij vakantie:  je kans om tentoonstellingen te zien die niet naar Nederland komen. In de museumshops kun je van je favoriete kunstwerken ansichtkaarten kopen als aandenken. Wij hebben gelukkig het Rijksmuseum in Amsterdam, rijk aan museumschatten waar je ook thuis lol van kunt hebben. Neem de krukjes van ontwerper Piet Hein Eek waarvan op de zitting een afdruk van beroemde schilderijen is afgebeeld. Een tastbaar  museumstuk in je interieur.

Foto: Piet Hein Eek

Rembrandts kleuren

Een kunstwerk van Rembrandt is onbereikbaar, maar je kunt wel zijn DNA in huis halen. Het Rijksmuseum organiseert in het kader van het 350e sterfjaar van Rembrandt een heleboel activiteiten en tentoonstellingen. Grafisch vormgever Irma Boom heeft op basis van klassieke kunstwerken uit de collectie van het Rijks het DNA-behang ontworpen, gecomponeerd uit de kleuropbouw van deze schilderijen. Het Joodse Bruidje van Rembrandt heeft zo dit behang met deze zes kleurtonen opgeleverd. Perfecte aanleiding om in dit jubeljaar een Rembrandt op je muur aan te brengen.

Foto: Rijksmuseum

 

Foto: DNA behang, Thomas Eyck

De cirkel is rond

Kek Amsterdam heeft ook geput uit de collectie van het Rijks en daar behangcirkels met een doorsnee van 1,90 meter van gemaakt. Van het meesterwerk De Bedreigde Zwaan van Jan Asselijn boven je bed hoef je niet meer te dromen, maar is nu gewoon binnen handbereik.

Foto: Kek Amsterdam

To the point

Jan van Sleeuwen dichte deze regels. Het puntdicht staat op de gevel van het Centraal Station van Den Bosch. Een poëtische boodschap die je bijblijft. Thuis en op reis.

Een fijne zomer allemaal, al dan niet ver van huis. En houd je herinneringen levend.

Nicoline van Scherpenberg

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply