Haal Valentijn in huis

Posted on feb 14, 2019 in Geen categorie | No Comments

Op 14 februari is het Valentijnsdag, de dag van de liefde. Waarom begin je niet met wat meer romantiek in je interieur? Hierbij wat ideeën om je in de stemming te brengen.

Mooi rood is niet lelijk

Rood is de kleur van de liefde. Het is een uitgesproken warme kleur. Pas rood toe met een wild behangetje op de wand voor een intiem effect. Dit fraaie behang met crocoprint is van het Italiaanse merk Giardini.

Foto: Giardini Wallcoverings

Oude liefde roest niet

Dat geldt zeker voor de ontwerpen van Alexander Girard de beroemde interieur- en textielontwerper uit de jaren ’60. Vitra heeft zijn ontwerpen opnieuw uitgebracht en ze ogen nog steeds actueel. De Love kussens zijn een goed voorbeeld van zijn grafisch talent. Een rode bank in je interieur doet het ook altijd goed. Dit ontwerp is de Suita Sofa van Vitra.

Foto: Vitra

Signaalrood

Met homeaccessoires kun je ook subtieler rode accenten leggen. Bijvoorbeeld met een plaid, naast functioneel is dat ook een sfeermaker op de bank. Zoek er een uit met een rode ruit, of visgraatpatroon.

Foto: Ook in het paars

Zeg het met bloemen

Bloemen mogen sowieso niet ontbreken in huis. Verwen jezelf en koop een flinke bos tulpen of andere rode bloemen. Die doe je dan in een design vaas, daar  heb je altijd plezier van. De Red White vaas van de Nederlandse ontwerper Hella Jongerius is inmiddels een klassieker en ook zonder bloemen mooi om naar te kijken.

Foto: Thomas Eyck

Rood pluche

Wie zit er nou niet graag op het rode pluche? Een avondje samen naar het theater is nooit weg. Maar je kunt ook een eyecatcher in huis halen met vintage theaterstoeltjes. Een heerlijk avondje romantisch thuis met z’n twee en een filmpje pakken.

Foto: Antique.charmlab

Home is where the heart is

Je echt thuis voelen in je huis heeft te maken met wat je er allemaal aan liefde instopt. Het is de plek waar je tot jezelf kunt komen. Valentijnsdag lijkt tegenwoordig vooral bedoeld om je te verleiden tot kopen, maar dat neemt niet weg dat je vaker kunt stilstaan bij de liefde.

Love is all.

Foto: Robert Indiana

Nicoline van Scherpenberg

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply