Flower Power

Posted on jun 13, 2018 in Geen categorie | No Comments

Bloemen in huis zijn onmisbaar. Ze zijn sfeermakers en fleuren je interieur en je humeur op. Een mooi boeket staat altijd te stralen en ruikt ook nog eens lekker. Of laat je verrassen met een bloemenabonnement dan krijg je wekelijks een vers boeket aangeleverd.

Maar bloemen verwelken… Niet getreurd, er zijn een heleboel mogelijkheden voor permanente bloemenpracht in je interieur.

Foto: Pinterest

Nepbloemen

Tegenwoordig zijn kunstbloemen niet van echt te onderscheiden. Ze blijven altijd mooi en je hebt er geen omkijken naar.

Styling Linda Ubachs, Foto: Henny van Belkom

Muurbloem

Veroordeeld zijn tot muurbloem is niet zielig. In het interieur heb je dagelijks plezier van zo’n bloemenwand. Met behang en fotobehang op maat kun je alle kanten op, uitbundig of ingetogen.

Foto Bienfait ‘Bahamas’

 

Foto: Behangfabriek ‘Tulips’

 

Foto: BN Wallcovererings ‘AmandelBloesem’ Van Gogh collectie

 

Foto: Linteloo Behang Ralph Lauren

Kunstbloemen

Bloemen zijn door de eeuwen heen een onuitputtelijke inspiratiebron voor kunstenaars. Met kunst aan de muur heb je altijd een bloemetje in huis. Bloemenstillevens waar je eindeloos van kan genieten.

 

 

 

Blooming business

Ook de meubelontwerpers laten zich door bloemen inspireren. De klassieke Little Tulip van Artifort is een elegante eetkamerstoel. Hij leent zich ook prima voor vergaderstoel.

 

Foto: Pinterest

De ontwerper Alvaro Catalàn de Ocón heeft de Eames vergaderstoel een nieuwe uitstraling gegeven met bloemen borduurwerk. Elke vergaderruimte fleurt hier van op.

Foto: Alvaro Catalàn de Ocón

Het leven gaat over rozen 

De prachtige rozenkelims uit Moldavië zijn een eyecatcher in het interieur. Elk exemplaar is uniek. Ze geven je in ieder geval het gevoel dat in jouw huis je leventje wel over rozen gaat.

Foto: Marcelo Gimenes

De decoupage kunstenaar en ontwerper John Derian heeft recent voor Designers Guild een prachtige collectie stoffen, behang en interieuraccessoires ontworpen. Kleurrijk en met prints van flora en fauna. Je zit met zijn collectie op rozen!

Foto: Designers Guild

Lichtgevende bloemen

De Skygarden hanglamp van de ontwerper Marcel Wanders toont zijn ware schoonheid van binnen met subtiele bloemendecoratie. De lamp is in vier kleuren leverbaar: wit, goud, brons en zwart.

Foto’s: Flos

 

Voor Artecnica heeft de ontwerper Tord Boontje deze fraaie Tangle Globe hanglamp ontworpen. Hij heeft zijn iconische Garland lamp hierin verwerkt. De bloemenslinger, in goud of zilver metaal, is nu in een glazen bol gevat. Het licht reflecteert hierdoor op een bijzondere manier en zorgt voor een mooi effect.

Foto: Studio Tord Boontje

Bloembed

Ook in de slaapkamer kun je je uitleven. Met dekbedovertrekken met prachtige bloemrijke dessins kun je een fantastisch bloembed maken. Fijn wegdromen en slapen als een roos…

Foto Essenza

Fine fleur

Met het obligate bloemetje hoef je geen genoegen meer te nemen. Er zijn zoveel variaties mogelijk met bloemen. Er is momenteel in het Museum Oud Amelisweerd een bloemententoonstelling Flower Power met de fine fleur van de Utrechtse kunstcollecties. De kunstenaars van Snijder & Co hebben speciaal een behangkunstwerk gemaakt. In de museumwinkel is daarvan het behang te koop.

Een inspirerend uitje en pluk vooral de dag!

Meer informatie of tips om je huis op te fleuren? Bel me op 06 21 87 46 89 voor een afspraak.

 

Nicoline van Scherpenberg

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply