Out of Africa

Posted on feb 14, 2018 in Geen categorie | No Comments

De biopic Out of Africa met Meryl Streep als de Deense schrijfster Karen Blixen heeft op mij een onvergetelijke indruk gemaakt. Het leven op een plantage in het pure en prachtige Kenia in de twintiger jaren is woest en super romantisch. Zullen we proberen deze sfeer naar ons interieur te verplaatsen? Ik gids je door de mogelijkheden.

Filmstill: Out of Africa

The big five

De grote vijf zijn leeuw, buffel, neushoorn, olifant en het luipaard. Op safari gaan met als doel de big five in levenden lijve te zien is een spannend avontuur. Je mag van geluk spreken als dat ook werkelijk lukt. Maar in huis kun je ze te allen tijden tegenkomen in verschillende gedaantes.

Een Kaapse buffelkop als wanddecoratie via De Jong Interieur

Wilde luipaard stoelen Foto: Pinterest

Neushoorn Wandlampen van Vanilla Fly

Leeuw gevloerd. DoingGoods Vloerkleed

Wandhaken van Vanilla Fly. Klein maar fijn.

Afrikaanse prints

De textielfabriek Vlisco uit ons eigen Helmond is beroemd om zijn kleurrijke stoffen met fantastische waxprints die heel populair zijn in West-Afrika. Je kunt met deze mooie stoffen eindeloos veel kleurcombinaties aanbrengen in je interieur.

Vlisco stoffen Foto: Femme

Kussens Vavoomstyling

De ontwerpster Simone Post heeft van het restmateriaal van de Vlisco stoffen vloerkleden ontworpen. Een kleurrijke eyecatcher op de vloer. Ze zijn via LabelBreed te koop.

Vlisco Recycled vloerkleed

Afrikaans ambacht

Met items van het traditionele handwerk uit Afrika kun je perfect decoreren in huis. Ook de inheemse kunst vormt een onuitputtelijke inspiratiebron voor hedendaagse ontwerpers.

Foto: Daily Monarch

Stilleven Afrikaans masker struisvogelei Foto: NIK

De unieke maskers van touw van Studio Bertjan Pot zijn decoratief en zorgen ook voor een vrolijke noot in huis.

Originele Palabre stoel

Objets Nomade collectie Louis Vuitton Palabre stoel van Patricia Urquiola

Etnic chic

Etnische invloeden in het interieur zijn hot. Met natuurlijke materialen en kleuren beïnvloed je de uitstraling van je interieur. Het wordt al warmer…

Foto: James Dunlop Textiles

Aan de wand handgemaakte Binga schalen uit Zimbabwe. Elke schaal heeft zijn eigen patroon en kleur.

Foto: Pinterest

Kuba stoffen zijn unieke stoffen uit Congo. De patronen zijn variaties van geometrische vormen. Het zijn kunstwerken aan de muur.

Foto Remodelista

Kuba textiel ingelijst. Een voorbeeld van hoe goed dit oude handwerk samengaat met een modern interieur.

Foto: Nicole Franzen

Fijne werkplek met Afrikaanse vibe. De stoel is bekleed met handgeweven katoen waarbij de patronen afgedrukt worden met riviermodder en natuurlijke pigmenten. Deze unieke techniek komt uit Mali.

 Foto: Amber Kohler

Met haar “Mali” behang heeft interieurontwerpster Amber Kohler, gecombineerd met het vloerkleed en rieten manden, een strak Afrikaans sfeertje neergezet in het kleinste kamertje in huis.

“I had a farm in Africa…”

Je hoeft dus niet naar een plantage in Afrika te verhuizen. Je kunt de Afrikaanse invloeden gewoon in je interieur toepassen. Hoewel een reis naar dat continent ongetwijfeld onovertroffen blijft.

Een alternatief is relaxed op de bank de reizen meebeleven met de magnifieke fotoboeken en reisverslagen van kunstenaar Peter Beard. Een Afrikakenner bij uitstek. Hij was bevriend met Karen Blixen en deelde met haar de liefde voor Afrika.

Foto’s: Peter Beard Studio

Foto: Portret Karen Blixen, Peter Beard, Artnet

Nicoline van Scherpenberg

#nik-logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply