Huis en haard

Posted on okt 30, 2017 in Geen categorie | No Comments

De herfst is begonnen. Een kleurrijk jaargetijde met uitzonderlijk mooi gouden zonlicht. Maar ook het seizoen van regen en stormen, zodat we behoefte hebben aan warmte in huis.

Eigen haard is goud waard

Zeg nou zelf: het is toch genieten om je te kunnen warmen bij het haardvuur? Gezellig borrelen rond de open haard of kachel of je installeren met een boek; zo’n brandend vuurtje ruikt lekker en is een instant sfeermaker.

In dit blog hoop ik je warm te maken met sfeerbeelden van allerlei soorten haardvuren.

Foto: Houtkachel vrijstaand Box 45 van Barbas

 

Foto: Decoholic

Foto: Nordic New

Klasse kachel

De Gyrofocus is een ontwerp van Dominique Imbert en dateert uit 1968. Deze hanghaard is een designklassieker en 360 graden wendbaar. Prachtige vormgeving en terecht nog steeds een laaiend succes.

Foto: Focus

Traditionele tegelkachel

De tegelkachels, Kagelugn, uit Zweden dateren uit de 18e eeuw. Het zijn mooie objecten en geven bijzonder veel warmte. Je kunt nog steeds antieke exemplaren op de kop tikken, maar ze worden ook nog nieuw geproduceerd. Het is een eyecatcher in huis en misstaat ook niet in moderne interieurs.

 Foto: Ett Hem

Foto: Apartment Therapy

Foto: Moderne variant tegelkachel: Tigchelkachel 10D

Keuken en vuur

Een open haard op ooghoogte is een interieurtrend die vooral in de keuken goed tot zijn recht komt. De keuken is vaak toch de centrale plek in huis waar met z’n allen gekookt en getafeld wordt.

Foto: Tulp B-fire 60 gashaard

Vuurtje Stoken

Ouderwets vuurtje stoken met de Outdooroven is extra genieten. Je kunt lekker kastanjes poffen, pizza’s bakken en een potje koken. Gewoon fijn staren in de vlammen mag natuurlijk ook. De buitenkachel van Dick van Hoff voor Weltevree is simpel en stoer,  gemaakt van cortenstaal die het hele jaar buiten kan blijven.

 Foto: Weltevree

Houtopslag

Het is het beste om brandhout buiten op te slaan zodat de wind het hout kan drogen. Voor houtopslag binnen en buiten zijn mooie constructies ontworpen. Er is niks tegen gewoon hout stapelen onder een afdakje, maar het kan altijd leuker.

Foto: Houtopslag rond Leelant

Tuindivider Cortenstaal Zeno

De Woodstack van Daddy’s Brand is een fraaie manier om het haardhout binnen op te slaan. De rekken zijn aan elkaar te schakelen en kunnen aan de muur of losstaand worden gebruikt.

 

Foto: Daddy’s Brand

Ieder huis zijn haard

Moderne technieken maken het mogelijk om overal in huis een haard te plaatsen. Met de gel- en bio-ethanolhaarden heb je bovendien geen rookkanaal nodig. Je hoeft dus niet verstoken te zijn van een vuurtje in je huis. Hoe gezellig loungen rond de haard van een horecagelegenheid ook kan zijn.

Foto: Lion Noir Restaurant Amsterdam

Nicoline van Scherpenberg

#nik-logo

Leave a Reply