Buitenleven

Posted on jul 31, 2017 in Geen categorie | No Comments

Tuinkamers

De zomer! Een heerlijk seizoen is dat toch. We leven meer buiten en genieten van het zonnetje en de lange zomeravonden. Het balkon, (dak)terras en de tuin zijn de plekken waar we dan veel tijd doorbrengen. Het zijn de extra tuinkamers van het huis. En die moeten natuurlijk ook gezellig ingericht.

#dakterras #homeandgarden #nikinterieurkleuradvies

Foto: Home & Design Garden

Loungen en luieren

Lekker loungen is een must. Even tijd voor jezelf met een boek of tijdschrift in een comfortabele stoel of bank. Een fijne zomercocktail of verse muntthee ter verfrissing. Een keuze van een aantal tuinmeubels die zich hiervoor perfect lenen en, niet onbelangrijk, mooi zijn om naar te kijken.

De kunststof Mal 1956 is een eerbetoon aan Charles en Ray Eames en belooft natuurlijk de klassieker voor de tuin te worden. Met bijzettafeltje Attila van de Kartell Gnomes collectie is het een leuk stel.

 

#mal1956#loungen #tuinmeubel #kartell#philipstarck#attila#nikinterieurkleuradvies

Foto: Mal Furniture; Kartell

De Eternit Loop Chair van designer Willy Guhl dateert uit de jaren ’50. Door zijn sobere en simpele lijn blijft het een tijdloos ontwerp.

#willyguhl#eternit #loopchair #nikinterieurkleuradvies #tuinstoel

Foto: De Tuinwebshop

Een variatie op de hangmat om op te soezen en schommelen in de zon. Dit fraaie exemplaar ‘Purpurea’ is van Douglashout gemaakt en via La Divine Jardine verkrijgbaar.

#hangmat#douglashoutl#adivinejardine#tuinmeubel #nikinterieurkleuradvies

Foto: La Divine Jardine

Joie de Vivre

Met deze serie ‘Luxembourg’ tuinmeubels van Fermob,  geïnspireerd op Jardin de Luxembourg, maak je je eigen Parijse sfeer. Ze zijn in maar liefst 24 kleuren leverbaar en in verschillende modellen. Een ontbijtje met croissantjes en een café au lait en je waant je op een terras in Paris Satin Germain.

#fermob #luxembourg #tuinstoel #nikinterieurkleuradvies

Foto: Fermob

Tropisch terrasje pakken

Met de M’Afrique lijn van Moroso kom je helemaal in tropische sferen. Folkore, heldere kleuren en bijzondere vormen kenmerken deze collectie. De zittingen zijn handgeweven, gemaakt van materiaal dat oorspronkelijk voor visnetten gebruikt wordt. Elk patroon is origineel en uniek.

#moroso#shadowy #ibiscus #tordboontje #dominiquepetot #nikinterieurkleuradvies

Shadowy ontwerp van Tord Boontje en Ibiscus van Dominique Petot Foto: Moroso

De Tropicialia stoeltjes van designer Patricia Urquiola zijn ook prachtig. De gekleurde kunststofdraden zijn ingenieus geweven zodat mooie grafische kleurvlakken ontstaan.

#patriciaurquiolat#ropicalia#moroso #tuinstoel #nikinterieurkleuradvies

Foto: Moroso

 Tuinaccessoires

Bij het zitje in de tuin hoort tegenwoordig ook een kleed. Je hebt ze in uitgesproken kleuren en patronen. Maar je kunt ook kiezen voor effen.

#tuinkleed #roda#jardinchic#nikinterieurkleuradvies

Kleed: Rota Foto: Jardin Chic

#tuinkleed#jardiland#nikinterieurkleuradvies

 Foto: Jardiland

Planten en Parasols

Potten met bloemen en planten maar ook parasols fleuren het terras en de tuin op. Zeker met deze fraaie parasols zoek je met plezier de schaduw op. De Shady Lace is het ontwerp van Chris Kabel voor Droog Design. Het geeft je het gevoel dat je onder het gebladerte van een boom zit. Een mooi goudkleurig vogeltje in de top als finishing touch.

#shadylace #tuinparasol #droogdesign#chriskabel#nikinterieurkleuradvies

Foto: Droog Design

Sunbeam Jackie maakt parasols van antieke, vintage- en designerstoffen. Beeldschoon en bijzonder.

#SunbeamJackie #tuinParasol#nikinterieurkleuradvies

#sunbeamjackie #tuinparasol #nikinterieurkleuradvies

Foto: Sunbeam Jackie

Tuinverlichting

Zomer betekent ook heerlijk buiten eten en lang en gezellig natafelen met familie en vrienden. Met lantaarns en sfeerverlichting geniet je tot in de late uurtjes.

#tuinverlichiting #tuintafel #apartmenttherapy #nikinterieurkleuradvies

Foto: Apartment Therapy

Genoeg inspiratie om rondom je huis het buitenverblijf in te richten. Als je mijn hulp nodig hebt neem dan contact met me op, dan maken we samen een plan voor jouw tuinkamer.

Een fijne zomer verder!

Nicoline van Scherpenberg

#nik-logo

Leave a Reply