Stof als sfeermaker

Posted on mrt 21, 2017 in Geen categorie | No Comments

Interieurstoffen zijn sfeermakers in huis. Een huis is kaal en kil zonder textiel en door het gebruik van stoffen demp je bovendien geluid. Gordijnen, meubelstoffering, kussens, plaids en wandkleden zijn onmisbaar. Door kleurgebruik en keuze voor bepaalde materialen, texturen en dessins maak je sfeer in huis.

#nikinterieurkleuradvies #interieurstoffen #parvani #tessutiarredo #blog

Foto: Tessuti Arredo, Home Furnishing Fabrics

Interieurtrend

Het lichte kleurenpalet van de Scandinavische interieurstijl verliest terrein en maakt plaats voor warmere diepere kleuren. Ook is de kleur groen heel opvallend aanwezig, daarmee haal je de natuur in huis.  Met stoffen als fluweel, zijdes en zware kwaliteit linnen in stemmige tinten breng je warmte en een intieme sfeer in je interieur.

#nikinterieurkleuradvies#blog #interieurstoffen #collage3#groen#designersguild #kobe

Foto: Home Design Ideas,  Designers Guild, Kobe

Passie voor patronen

Patricia Guild, ontwerpster en oprichtster van het merk Designers Guild, heeft in de jaren ‘70 voor een doorbraak gezorgd in kleur geven aan interieurs. Kleurrijke stoffen met opvallende patronen zijn haar handelsmerk.

#nikinterieurkleuradvies #interieurstoffen#designersguild #jardindesplantes #gordijnen

Foto: Designers Guild

Met dessins en patronen in stoffen is het fijn decoreren in huis. Een hele kamer in Toile de Jouy? Met het stofontwerp met een moderne twist van de ontwerpers Timorous Beasties is het resultaat verre van tuttig.

#nikinterieurkleuradvies #LondonToile #timorousbeasties #blog #interieurstoffen

Foto: Timorous Beasties

Voor sommige mensen is dit misschien teveel van het goede, maar je kunt ook alleen een stoeltje bekleden in een opvallend patroon.

#nikinterieurkleuradvies #interieurstoffen #pierrefrey #carriacou

Foto: Pierre Frey

Recyclen van materialen

Ook zijn stoffenfabrikanten altijd op zoek naar nieuwe toepassingen en hergebruik van (rest-) materiaal. Zo produceert Christian Fischbacher de Benu-collectie stoffen, met o.a. petflessen als basisgrondstof.

#nikinterieurkleuradvies #christianfischbacher #blog #stoffen #benu

Foto: Christian Fischbacher

En Auping heeft de serie Leavings kussens gemaakt van stoffen die overblijven na productie. Geen twee kussens zijn hetzelfde. Toch een mooie gedachte om daarmee je huis te stylen.

#nikinterieurkleuradvies #blog #stoffen #fluweel #wehkamp #auping #leavings #kussens

Foto: Auping, Wehkamp

Stof tot nadenken

Met het nieuwe voorjaar voor de deur is het tijd om je huis eens kritisch te bekijken. Stof tot nadenken genoeg. Toe aan nieuwe gordijnen of toch dat ene stoeltje opnieuw stofferen? Met een kleine ingreep geef je je interieur al een frisse uitstraling. Begint het al te kriebelen?

Nicoline van Scherpenberg

#nik-logo

 

 

 

 

 

Leave a Reply