Kies voor Kleur

Posted on nov 3, 2016 in Geen categorie | No Comments

 

Huisje Boompje Kleurtje

De herfst is begonnen en het is weer echt genieten van de schitterende kleurschakeringen.  De bladeren van de bomen die van warm oker naar vlammend rood gaan, of van verschillende tinten groen naar mosterdbruin. Kleurencombinaties die altijd kloppen. De natuur is een altijd aanwezige inspiratiebron en de kleuren van de natuur brengen sfeer en warmte in huis.

nicolineinterieurkleuadviescollageherfsttintenblogkleur

Foto’s: NIK, Flexa, AkzoNobel, Elle Decor, VTWonen

Kleurenwerking

Als je zin hebt in nieuwe kleuren in huis dan is het handig te weten welke werking kleuren hebben op ruimtes. Hou daarbij ook rekening met de functie, lichtinval en ligging van de betreffende ruimtes. Een paar voorbeelden van effecten met kleur op een rijtje.

Door het toepassen van donkere kleuren op de lange wanden, maak je een ruimte optisch smaller.

nikinterieurkleuradvieskleureffectblogkleurinterieur

Wil je juist een ruimte wat breder laten lijken? Werk dan met twee kleuren. De ene wand verf je donker en de tegenoverliggende wand maak je lichter van kleur.

nikinterieurkleuradviesblogkleurinterieurkleureffect

Ook de hoogte van een ruimte kun je optisch beïnvloeden. Bij lage ruimtes houd je het plafond in een lichte kleur, zodat de kamer hoger lijkt. En bij hoge ruimtes kun je het plafond ook in een donkere kleur schilderen waardoor de kamer lager lijkt.

nikinterieurkleuradviesblogkleureffectinterieur

Door het gebruik van warme kleuren zoals rood, geel en oranje kun je een ruimte intiemer en kleiner doen lijken.

nikinterieurkleuradviesblogkleurinterieurkleureefecten

En het tegenovergestelde effect, een kamer ruimtelijker maken, kun je bereiken door zogenaamde koele tinten, zoals blauw en paars toe te passen.

kleureffectnikinterieurkleuradviesbloginterieurkleur

Kleur van 2017

Laat je inspireren door ‘Denim Drift’ die Flexa heeft gekozen tot de trendkleur voor 2017.  Deze mooie grijsblauwe natuurtint is zeer inzetbaar en combineert heel goed met een heleboel kleuren. Het zorgt daarbij ook nog voor een ruimtelijk effect en is toepasbaar in veel woonstijlen. En kijk ook eens hoe sfeervol “koele” kleuren kunnen zijn in je interieur.

nikinterieurkleuradviesblogkleurcollagedenimdriftakzonobelflexa

Foto’s: Projecten NIK, Etta van der Aa, VTWonen, Williamsburg, Flexa, AkzoNobel

Breng kleur in je leven

Met kleuren geef je je huis eigenheid en persoonlijkheid. Met een nieuwe kleur kun je een totaal andere sfeer in huis neerzetten.  Durf daarom eens te experimenteren met kleur op de muren of met kleurrijke interieurelementen. Met een vrolijk geel kleed of een groene bank met allerlei gekleurde kussens kun je kleuraccenten leggen. En zeg nou zelf, we kunnen allemaal wel wat kleur gebruiken in ons dagelijks bestaan. Of niet soms?

Natuurlijk help ik je graag bij het kiezen. Je kunt me altijd even mailen of bellen.

 

nikinterieurkleuradviescollagebloginterieurkleur

Foto’s: Project NIK, Etta van der Aa, Auping, Histor, Dulux, Space Exploration, Article, The Green Gallery

 

Nicoline van Scherpenberg

#nik-logo

 

 

 

 

Leave a Reply