Vloerkleden in het vizier

Posted on feb 2, 2016 in Geen categorie | No Comments

“This rug really ties the room together.”

Rug

In de komische film The Big Lebowski wist The Dude, onnavolgbaar vertolkt door Jeff Bridges, het al perfect te verwoorden. Een vloerkleed is een onmisbaar woonaccessoire dat interieurelementen verbindt en ruimtes kadert.

Het Conservatorium Hotel in Amsterdam is een mooi voorbeeld hoe in één grote centrale lobby intimiteit is gecreëerd en zithoeken zijn afgebakend met optimaal gebruik van vloerkleden. Je voelt je in het geheel niet verloren. Het is trouwens een hele sfeervolle plek om te lunchen of te borrelen.

ConservatoriumHotel

Conservatorium Hotel Amsterdam – ontwerp Piero Lissoni

Praktische voordelen

Een vloerkleed zorgt ook voor een betere akoestiek: het heeft een dempende en absorberende werking. En het isoleert warmte. Het aanbod is groot, vloerkleden zijn er in allerlei soorten en maten. Met de keuze voor bepaalde kwaliteiten, materialen, dessins en kleuren bereik je het gewenste effect. Hoe kun je nu het juiste kleed vinden dat ook echt wat toevoegt aan je interieur?

Collagekleden

Foto’s: Sukhi, Gan, The Rug Company, Danskina, Jan Kath, HK Living, Brink&Campman

Kies het goede formaat

De standaardmaten van kleden helpen je al een eind op weg om het juiste formaat te kiezen. Natuurlijk zijn de afmetingen van de ruimte zelf bepalend. Let er wel op dat de vloer nog zichtbaar blijft, vanaf de rand van het vloerkleed tot de wand moet minimaal 25 cm overblijven. Het vloerkleed kan je woonkamer opfleuren en de zithoek tot één geheel maken.

Kamer

Kleur of dessin?

Met een vloerkleed leg je een mooi accent in je woonkamer. Bij een effen bank kun je een vloerkleed met dessin toepassen. Of omgekeerd: combineer een gedessineerde bank met een effen kleed waarin bijvoorbeeld een kleur van de bank terugkomt. Vloerkleden geven je inrichting een warme en stijlvolle uitstraling.

Maatwerk

Met digitale prints kun je je eigen unieke vloerkleed ontwerpen, en dat is niet alleen voorbehouden aan projectinrichting. De sky is the limit. En daar heb je geen vliegend tapijt voor nodig.

gardenofeden

Garden of Eden ontwerp Edward van Vliet; Magic Maker Freaky ontwerp Bertjan Pot voor Moooi Design, Digitaal geprint

Nicoline van Scherpenberg

 

Leave a Reply