Verbouwen een crime?

Posted on nov 27, 2015 in Geen categorie | No Comments

Veel mensen zien op tegen een verbouwing. En dat is ook wel te begrijpen. Een recent artikel in de NRC over de complicaties van verbouwingen, bracht mij weer terug naar mijn bezoek aan de Villa Cavrois in Noord Frankrijk.

Villa Cavrois
Deze indrukwekkende villa in Croix is pas een voorbeeld van een complexe verbouwing! Vanaf 1985 tot 2003 heeft het huis leeg gestaan en het was behoorlijk verwaarloosd. Na een renovatie van maar liefst 12 jaar is de Villa afgelopen zomer opengesteld voor publiek.

#villacavrois

Totaalkunstwerk
Architect Robert Mallet-Stevens kreeg in 1929 de opdracht van Paul Cavrois, een gefortuneerde textielbaron, om voor zijn gezin van zeven kinderen een moderne villa te bouwen. Mallet-Stevens kreeg alle vrijheid en de middelen om een totaalkunstwerk te realiseren. Zijn werk werd beïnvloed door Frank Lloyd Wright, de school van Bauhaus en De Stijl. Ook het stadhuis van Hilversum van architect Willem Dudok is een herkenbare inspiratiebron geweest.

Interieur
De tuin, het huis en het interieur vormen samen een onmiskenbare eenheid. Mallet-Stevens ontwierp ook het modernistisch interieur tot in de kleinste details. Door het gebruik van speciale materialen, en een ongelooflijk oog voor detail sluit het interieur helemaal aan bij de geometrische architectuur. Het interieur is in stijl van de nieuwe zakelijkheid en heeft toch een rijke uitstraling.

#villacavrois eetkamer jongenskamer

#villa cavrois Masterbedroom Boudoir

Living hell

#dante #villacavrois #nikinterieurkleuradvies #blog #nikenaliceinstantinterieurontwerp

In dit grootse verbouwingsproject is één ruimte ongemoeid gelaten zodat je een idee krijgt in welke deplorabele toestand dit huis zich bevond. De beroemde spreuk van Dante “Laat varen alle hoop, gij die hier binnentreedt” is hier wel bijzonder goed van toepassing. Maar hoop doet leven en maakt het onmogelijke mogelijk, dat hebben alle bij de restauratie betrokkenen meer dan bewezen.
Haal professionals in huis

#nrc #blog #nik #interieur #kleuradvies

Aarzel dus niet meer en durf die verbouwing aan te gaan. Schakel een specialist in om je te helpen bij het nemen van de juiste beslissingen en het in goede banen leiden van je verbouwing. Dan heb je eindelijk dat comfortabele gezellige huis dat bij je woonwensen past en wordt verbouwen een creatieve en inspirerende ervaring.

Nicoline van Scherpenberg

#nik-logo

 

 

Leave a Reply