Droomhuis der Zweden

Posted on okt 27, 2015 in Geen categorie | No Comments

Dutch Design Week

#ddwlogonikblog

Het thema van de Dutch Design Week in Eindhoven is “What if…”. Met deze uitdagende vraagstelling wordt een beroep gedaan op de verbeeldingskracht van ontwerpers. The sky is the limit. Creativiteit en vernieuwing beginnen daarmee. Door anders te kijken naar het bestaande en zich niet snel gewonnen te geven, komen ontwerpers tot innoverende en baanbrekende inzichten en nieuw design.
Weliswaar niet van Nederlandse bodem, maar wel toepasselijk in het DDW-thema, is een bijzonder vernieuwend initiatief dat in Zweden vorig jaar is uitgevoerd. Vooral ook interessant nu de Scandinaviërs meer dan ooit het woondictaat bepalen.

En wat als…
Hemnet is dé vastgoedsite voor de Zweden als je een huis wilt kopen of verkopen. Maandelijks bezoeken meer dan 2 miljoen mensen deze site. En wat als.. we nu eens alle data verzamelden en analyseren? En uit die uitkomsten het ultieme huis gaan ontwerpen?! Vorig jaar is Hemnet dit big data experiment aangegaan samen met de beroemde architecten Tham & Videgård.

Het huis van de kliks

Een klein jaar hebben ze de miljoenen kliks en het aanbod van 86.000 huizen op deze populaire site geanalyseerd en daar het meest gewilde huis uit afgeleid. Het zogenaamde Hemnet Huis: een nieuw soort architectuur, voor iedereen door iedereen.

#hemnethome #nikinterieurkleuradvies #blog #nikenaliceinstantinterieurontwerp

Aan deze uitkomst hebben Tham & Videgård hun lezing toegevoegd. Het resultaat is een simpele kubus met een vloeroppervlakte van 120 m-2, met een 1,5 hoge verdieping. Het heeft één badkamer, gasten wc, drie slaapkamers en een ruime open keuken met een hoog plafond. Grote ramen en daklichten zorgen voor natuurlijke lichtinval. Er is een binnenterras dat kan worden omgebouwd tot extra ruimte indien nodig. De façade is met een rood houten betimmering afgewerkt als verwijzing naar het traditionele Zweedse huisje. En het witte en lichte interieur is typisch voor het Scandinavisch design.

Exterieur Hamnet Huis

Exterieur Hemnet Huis

Interieur Hemnet Huis

Interieur Hemnet Huis

Voor uitgebreide informatie over dit project: http://hemnethemmet.se/?lang=en

Het ligt in de bedoeling dat dit type huis in Zweden in 2016 daadwerkelijk gebouwd gaat worden.
Geen droom maar werkelijkheid
En mocht dit dan niet het ultieme droomhuis zijn voor jou? Neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen je graag om jouw droomhuis te realiseren! Geen droom maar werkelijkheid.

Nicoline van Scherpenberg

#nik-logo

 

 

Leave a Reply