Those walls are made for decorating!

Posted on sep 27, 2015 in Geen categorie | No Comments

Een ruimte bestaat altijd uit muren. Door het gebruik van verschillende decoratietechnieken kun je heel veel effect bereiken, met totaal andere sferen. In dit blog laat ik je graag wat mogelijkheden zien.

Wandbespanning

Wandbespanning is een eeuwenoude techniek die veel werd toegepast in historische monumenten. Deze traditionele vorm van wanddecoratie past uitstekend in moderne interieurs. Je kunt hiervoor allerlei stoffen gebruiken, zoals prachtige zijdes met damastpatronen of Chinoiserie voor een sjiek klassiek interieur. Voor een eigentijdse look kies je een pure linnen stof met bijvoorbeeld een grafisch motief. Het geeft een speciale sfeer en werkt ook goed voor de akoestiek.

Wandbespanning Johan de Witthuis, foto D. Valentijn; Kasteel Biljoen www.oostendorp-stoffering.nl/; Vescom Textile Wallcovering V collectie www.vescom.com/nl

Wandbespanning Johan de Witthuis, foto D. Valentijn; Kasteel Biljoen www.oostendorp-stoffering.nl/; Vescom Textile Wallcovering V collectie www.vescom.com/nl

Muren die verhalen

Het hoeft geen ‘Pizzeria Vasari’ te worden, maar deze muurschildering van kunstenaar Gijs Frieling in de trouwzaal van het Jan Cunen Museum in Oss spreekt wel enorm tot de verbeelding. Of het prachtige werk van figuratief schilder Matthijs Röling in het Nijsinghhuis in Eelde. Het landhuis in Engeland van Vanessa Bell en Duncan Grant uit de beroemde Bloomsbury groep is een voorbeeld bij uitstek van decoratieve wandbeschilderingen. Laat het echte handwerk je vooral inspireren om je eigen Arcadië te maken in huis.

#GijsFrieling #PizzeriaVasari #nikinterieurkleuradvies #nikenaliceinstantinterieurontwerp #blog #wandschildering

Pizzeria Vasari wandschildering Gijs Frieling

Nijssinghhuis wandschildering Matthijs Röling

Nijssinghhuis wandschildering Matthijs Röling

Interieur Charleston Bloomsbury

Interieur Charleston Bloomsbury

Behang: minimale inspanning maximale uitstraling

Je kunt met behang op een snellere manier ook een echt statement maken in je interieur. Je kunt een kamer rondom behangen of met een enkele strook designbehang een extra accent leggen in een ruimte. Je kunt ook bijvoorbeeld een paneel maken dat verplaatsbaar en inwisselbaar is. Zelfs je eigen behang ontwerpen is nu binnen handbereik met de digitale technieken. Dat is toch wel wat leuker dan iemand achter het behang plakken.

Marimekko, Droog, Timourous Beasties, Jocelyn Warner, Élitis, Martinique, Bienfait

Marimekko, Droog, Timourous Beasties, Jocelyn Warner, Élitis, Martinique, Bienfait

Als je nog meer tips of inspiratie nodig hebt, aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Samen komen we tot de mooiste en meest persoonlijke interieurs.

Nicoline van Scherpenberg

 

Leave a Reply